Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

A szívnindzsa

A szívnindzsa

2015. 01. 19., Mon - 16:32
0 hozzászólás

A lány a köntöse alá nyúl, és egyszerre száz dobócsillagot hajít a farkasok felé. A sötétben úgy izzanak, mint egy hullócsillagraj. De láttukra senki nem kíván magában semmit. A farkasok nyüszítenek, és hóbuckákká omolnak össze. – Ki vagy te? – kérdezi a lány. – Egy szívnindzsa. - Acsai Roland Szívnindzsája a DRÓTon.

Szívnindzsa
Szívnindzsa
Szívnindzsa
Szívnindzsa
Acsai Roland haikui

– Azt a szürke foltot, ami az égen közeledik, az avatatlan szemlélő összetévesztené egy viharfelhővel. A morgást pedig mennydörgésnek hinné. De én tudom, hogy a hófarkasok falkája vadászni indult… – mondja magában a lány.  – A klánom engem bízott meg azzal, hogy távol tartsam falunktól a hófarkasokat. De mióta az ismert világ megsemmisült, és csak a nindzsafaluk maradtak, a klánom a hófarkasoknál is jobban tart a szívnindzsáktól. Mert nem ismerjük őket, nem tudjuk, mi a titkuk.

Mire a lány kiér a befagyott tóhoz, az égből hullani kezdenek a fehér bundájú hófarkasok. Hullásuk közben hátborzongatóan vonyítanak, száz hangszál húrja pengeti az éhséget. Hangtalan, puha tappancsokkal érnek földet, mint a hópelyhek. Jégcsapagyaraikat csattogtatva körbevesznek egy ismeretlen fiút, aki mozdulatlanul áll, mintha megadta volna magát a sorsának.

A lány a köntöse alá nyúl, és egyszerre száz dobócsillagot hajít a farkasok felé. A sötétben úgy izzanak, mint egy hullócsillagraj. De láttukra senki nem kíván magában semmit. A farkasok nyüszítenek, és hóbuckákká omolnak össze.   

– Ki vagy te? – kérdezi a lány.

– Egy szívnindzsa.

A lány önkéntelenül hátrahőköl.

– Az egy ellenséges nindzsafalu. Mit tudtok? Miben áll az erőtök? Mi a híres trükkötök?  Tudtok hipnotizálni?

– Nem tudunk.

– Láthatatlanná válni?

– Nem tudunk.

– Ellenséget megvakítani?

– Nem tudunk.  

A lánynak tetszik a fiú bölcs, barna szeme. Fekete köntösét arany szív díszíti.

Az egyik klántag észreveszi, hogy a lány egy szívnindzsával beszélget, és azt hiszi, árulást követ el. Megcélozza egy nyílvesszővel a lány szívét, és elengedi az íj idegét.
A lány hangos pendülést hall, aztán minden elsötétül előtte.

Ismeretlen, mély és puha dobogásra ébred. A fiú mozdulatlanul fekszik mellette, mintha aludna. A lány oldalra néz, és észreveszi, hogy az őt meglövő klántag holtan fekszik a havon.
A fiú felemeli a fejét:

– Amikor a szíved megállt, neked adtam a szívemet, én meg elvettem attól a harcostól, miután megtisztítottam minden ártó szándéktól.     

– Ez hát a titkos trükkötök – suttogja a lány. – Máshogy dobog, mint az enyém, de szépen dobog.

Fehér hópelyhek hullnak le az égből, havazni kezd.

A szívnindzsa haikui

1.

A telefonod
Kijelzőjére hulló
Hópehely: élet.

2.

Hajnali fények
Fekete-fehér filmjén
Melleid íve.

3.

A napsugár a
Szempilládból nyilakat
Csinál - január.

4.

Öt félhold kel fel,
Amikor megérintesz -
Körmöd holdjai.

 

J. (Jin) Kovács Juditnak