Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Szelíd motorosok Budapesten

Szelíd motorosok Budapesten

2014. 10. 28., k - 17:22
0 hozzászólás

Több ezer szelíd motoros körözött a Hősök terén, legtöbbjük óvodás. Mi történt Budapesten? A helyszínen jártunk és videóztunk.

Gyerekek
A Levegő Munkacsoport motoros felvonulása?

Igen, csak máshogy. Merjünk változtatni című projektje keretében a civil szervezet és önkéntesei nagyszabású motoros felvonulást szervezett vasárnap a Hősök terén. A szelíd motorosok, akik többnyire 1-6 éves korosztályból kerültek ki, lábbal hajthatós kismotorjaikkal és futóbiciklijeikkel meghódították a Hősök tere körüli autóutat. A gyermekek és szüleik azzal a céllal érkeztek, hogy kifejezzék: egészségesebb környezetben, tisztább levegőjű városokban szeretnének felnőni. 

A rendezvény kapcsolódott az Állampolgári Részvétel Hete programsorozathoz, melynek célja megmutatni, hogy a demokráciát nem a döntéshozók, hanem a társadalom, mi, emberek gyakoroljuk. A rendezvényen a gyerekek maguk is felelősségteljes feladatot kaptak. Önként jelentkezők vezették és zárták a felvonulást, egymásra odafigyelve, jó hangulatban mosolyogva. 

Horváth Zsolt, a projekt vezetője elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénnyel, hogy minden évben eszünkbe jusson: ezek a gyermekek azok, akiknek a jövőt építjük, úgy kell ma cselekednünk, hogy egészséges, biztonságos és tiszta környezetet teremtsünk a számukra.