Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Rozmaringot mindenkinek!

Rozmaringot mindenkinek!

2020. 01. 08., sze - 10:09
0 hozzászólás

Miért van olyan nagy jelentősége a rozmaringnak? Mi mindenre jó? Balogh Viktória Hagyomány szerint című kiállítását Kopeczky Róna nyitotta meg az Óbudai társaskörben. A megnyitóról készült rövid videónkat és további információkat a kiállításról a DRÓTon találtok.

Rozmaringot mindenkinek!

Rozmaringot mindenkinek!

Rozmaringot mindenkinek!
Balogh Viktória Hagyomány szerint című kiállításának megnyitója

Megnyitotta Kopeczky Róna.

A kiállítás megtekinthető 2020. január 8-tól február 2-ig hétfő kivételével naponta 15 és 19 óra között az Óbudai Társaskör Galériában (1036 Budapest, Kiskorona u. 7.)  DRÓT © WST - www.drot.eu - Budapest, 2019. január 7.

A kiállítás alapját különböző - sokac, szerb és sváb - hagyományok adják, melyeket az alkotó saját környezetében gyűjtött történeteken keresztül mutat be és kapcsol össze egymással. Az archív képek és videó, a tárgyak és a hangfelvételek mind a családot meghatározó egy-egy szokást elevenítenek meg, melyek által teremtett kontextusban kirajzolódnak egy család, a rurális kultúra alapegységének értékei: hűség, összetartozás, hit, tisztelet.

A konkrét történetektől elmozdulva - a vetített videóban, fotográfiákon - a fogalmakat a rozmaring (hűség, női tisztaság, összetartozás) jelképén keresztül bontja ki Balogh, értelmezi tovább. Arra keresi a választ, hogy idővel a hagyományok hogyan öröklődhetnek tovább, közben hogyan módosulhatnak, rakódhatnak egymásra, miként vannak hatással az egyéni sorsokra.