Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Odüsszeusz a világ körül

Odüsszeusz a világ körül

2020. 12. 09., sze - 06:28
0 hozzászólás

Magyar idő szerint december 8-án, 22:00-kor kezdődött az Odyssey 'Round the World című eposzmaraton a Harvard egyetem szervezésében, melynek mi, magyarok is résztvevői vagyunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájával. A magyar rész premiere 2020. december 9. 7:00-kor lesz egy kisfilm a kijárási tilalom alatt üresen álló Budapestet mutatja be, mintha itt kalandozna az éjszakában Odüsszeusz, miközben a Zoltán Áron (és Dobri Dániel zeneszerző által) készített zenékkel a háttérben a következő alkotók olvassák fel az eposz szövegét... névsor és youtube közvetítés a DRÓTon. Kezdés élőben hamarosan.

Odüsszeusz a világ körül
Az SZFE Doktori iskolája is részt vesz az Odüsszeusz felolvasásában

Magyar idő szerint december 8-án, 22:00-kor kezdődött az Odyssey 'Round the World című eposzmaraton a Harvard egyetem szervezésében, melynek mi, magyarok is résztvevői vagyunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem Doktori Iskolájával.

Neves egyetemek és alkotóműhelyek hallgatói és művészei olvassák fel Homérosz Odüsszeiáját online formában közvetítve a világ legkülönbözőbb pontjairól.

Az SZFEsek a a tizedik éneket mondjuk el a délkelet-afrikai Malawiban található Chancellor College klasszika-filológus oktatói és hallgatói után, a Délafrikai Francia Intézet mozambiki felvételei előtt.

A magyar rész premiere 2020. december 9. 7:00-kor lesz egy kisfilm a kijárási tilalom alatt üresen álló Budapestet mutatja be, mintha itt kalandozna az éjszakában Odüsszeusz, miközben a Zoltán Áron (és Dobri Dániel zeneszerző által) készített zenékkel a háttérben a következő alkotók olvassák fel az eposz szövegét:

A reading of Rhapsody 10 of the Odyssey by doctoral students, faculty, and alumni/ae at the University of Theatre and Film Arts of Budapest (SZFE). Full credits appear at the end of the video.

(Premier: 2020. december 9. 7:00)

A teljes sorozat:

A Harvard Egyetem vonatkozó oldala.