Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Noémo – Levegőt! premier a DRÓTon!

Noémo – Levegőt! premier a DRÓTon!

2017. 11. 17., p - 18:29
0 hozzászólás

Ezt kutatjuk, keressük. Egymásban, a másik emberben. - Klippremier, információk, bemutató, háttér, és 100%-ban természetes összetevőkből álló szürreál levendula-pop csak a DRÓTon.

Levegőt

Ha megleljük a saját remeténket, helyre áll a rend bennünk

A Noémo zenekar 2014-ben alakult, amelynek bemutatkozó kislemeze 2015-ben látott napvilágot Bal – Jobb címmel. Névadója és frontembere a felvidéki származású Takács(ová) Noémi (ex BülBüls), akivel korábbi DRÓTos interjúnkat itt nézhetitek meg. A Noémo zenekar idén mind hangzásában, mind felállásában teljes egészében megújult. A legpontosabb műfaji meghatározásnak a

100%-ban természetes összetevőkből álló szürreál levendula-popot

- tartják. A Noémo tagjai: Takács Noémi - ének, gitár; Szabó Dániel Ferenc - dob; Szeifert Bálint “Jason" - basszusgitár, Ifjabbik Tóth István - gitár.

Az ősz újabb változásokat hozott, ugyanis a formáció stúdióba vonult, hogy megkezdje a jövő tavasszal megjelenő nagylemezük rögzítését.

Ma pedig szem, és fültanúi lehetünk a frissen megjelent Levegőt! c. dalnak. A dalt Noémi vázlata nyomán öltöztette fel, hangszerelte a zenekar. A szöveget pedig Jeszenszky Márton (Zombori) és Noémi írták.

Takács Noémit, a zenekar frontleányát kérdeztük a dalról, és a dalhoz készült klipről:

Nehéz szavakba önteni azt, hogy ez a dal mit jelent számomra, azontúl amit a szöveg is elmesél. Ugyanis az én bensőséges kapcsolatomról szól önmagammal. Amikor beborul felettem az ég, villámok cikáznak, és nincs a közelben egy házikó, ahol nyugovóra térhetnék, akkor kezdem el keresni és megszemélyesíteni azt az embert, aki bennem él, egyelőre mélyen. Azt az embert, aki kiegyensúlyozott kapcsolatot folytat a természettel, ismeri a világ rendjét. Aki tudja, hogy a dolgok egyszerűek, és nem azért él remeteként, mert menekülni akar, hanem mert nincs szüksége a világ zajára, tempójára, nem akar bizonyítani.

Egyszerűen csak boldogan él a jelenben.

Ha megszemélyesítem, akkor egy idősödő, tiszta tekintetű szakállas férfit látok. De ki ő? Tán a bennem is élő Isten?! Ez nagyon félreérthető! Valóban létezik?!? Az biztos, hogy mindenféle vallási hovatartozás nélkül mi ketten szomjazunk egymásra.

A forgatás helyszínéül a fehérvárcsurgói Gaja-völgy szolgált teljes őszi pompájában. Szabó Miklós Bence és Tar Károly készítették a felvételeket, vágták össze a jeleneteket, irányították a forgatást. A klip főszereplője Udvaros György, fehérvári színész.

Gyuri egy fantasztikus ember! Kiegyensúlyozottság, bölcsesség, szeretet árad a tekintetéből, tökéletes a szerepre! Nagyon jó volt vele dolgozni! Sőt nem is kellett dolgozni... Sétáltunk az erdőben, ő történeteket mesélt, én belékaroltam, aztán meg-megálltunk felvételt készíteni. Gyakorlatilag kirándultunk! ☺ Ezen felül jó erőben van, remekül állta a sarat, a hegyremászás sem okozott neki problémákat.

- nyilatkozta a DRÓTnak Noémi Zárószóként pedig:

Sok mindent tanított nekem a saját remetém. Azt tanította, hogy az élet tényleg nagyon, nagyon egyszerű. Mindenki a figyelemre, elfogadásra, megértésre, törődésre, összefoglaló nevén: a szeretetre vágyik. Ezt kutatjuk, keressük. Egymásban, a másik emberben. Viszont fontos lenne kutatnunk önmagunkban is. Ha megleljük a saját idősödő remeténket, helyre áll a rend bennünk, és akkor talán a helyére billenhet a világ rendje is.

(Ha a zenekart támogatni szeretnéd itt tudod megvenni a dalt mp3-ban. - Megj. szerk.)