Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Mit olvassunk a csillagok szerint decemberben?

Mit olvassunk a csillagok szerint decemberben?

2016. 12. 02., p - 08:08
0 hozzászólás

László Éva - a DRÓT sorselemző asztrológusa, ezoterikus irodalmi szakértője, lélekrendszergazdája -  mind a tizenkét csillagjegyben születetteknek kiváló tanácsokat ad decemberre.

Csillagok

Kos

Decemberben a Kos vezércsillaga a Mars, ezért a Kos jegyűek a szokásosnál is tüzesebb és feszültségekkel telibb lesz, mint általában. A lecsillapodás és az ünnepre hangolódás jegyében különösen kerülje a felkavaró olvasmányokat, mint Robert Merle hosszú éjszakákon át letehetetlen regényeit vagy Grecsó Krisztián szomorú világát. Januárban visszatérhet hozzájuk, de most inkább a lelki nyugalomra törekedjen. Ha engem kérdez, akkor én kimondottan a víz aszcendenssel született írók műveit ajánlanám. Vámos Miklós és Szabó Magda kedves történetei segíthetnek a nyugalom megtalálásában. De Hétvári Andrea vagy Mirtse Zsuzsa verseit is épp itt lenne az ideje, hogy megkeresse és elolvassa különösen akkor, ha eddig még soha sem tette.

Bika

A Bakba lépő Merkúr saját malmára hajthatja a vizet, de nagy anyagi költekezésbe ne most kezdjen, különösen ne a hónap első felében. Kreativitása kissé alábbhagy a munka területén, de ezen most nem kell görcsölnie. Egyen inkább egy finom krémest a kedvenc cukrászdájában és mindig nézze meg az antikváriumban előbb, hogy meg van-e az, amit olvasni szeretne olcsóbban, még ha használtan is. Elvégre a betűk nem kopnak ki a könyvekből! A lényeg, hogy töltse azzal az idejét, ami kellemes önnek. Vigyázzon az időrablókkal, mint Michael Ende Momo című könyvében, ami felettébb kedves kikapcsolódás nyújtana önnek a cukrászdában ücsörögve. Ha valami felkavaróbbra fáj a foga Houellebecq Térkép és táj kötetét ajánlom. A szerelmi életében felpezsdülés várható, de sose felejtse, a kis apróságoknak mekkora értéke van még egy tartós kapcsolatban is. Huncutkodjon csak nyugodtan.

Ha utazáson gondolkodna, a Maldív-szigetek helyett most inkább valamelyik magyar vidéki városkát javasoljuk, szigorúan vonattal, mert akkor utazás közben egyszerre tud olvasni, borozgatni és kolozsvári szalonnát enni. Kenyérrel és hagymával természetesen.

Ikrek

Nem kell csodálkoznia az Ikrek csillagjegyben született olvasónak, ha úgy érzi, darabokra hullik az élete. Ez csak a látszat! Az is lehet, hogy a mindennapi feladatokat jól teljesíti, azonban nem látja értelmét az egésznek. Ezt a kettős érzést a Mars közelsége erősíti fel. Attól fél, hogyha elveszti a lendületét, könnyen visszacsúszhat a démonai közé. Ebben igaza lehet, így aztán szomorúan javaslom, hogy Dantét és Dosztojevszkijt jobb ha száműzi még a könyvespolcáról is egy időre. Könnyű megoldásnak tűnhet ilyenkor egy romantikus regény, de valami vaskosabbra van most szüksége. Próbáljon meg elmélyülni valamiben! Érezze, hogy az élet igazi küzdelem mások számára is! Vegye a kezébe Plutarkhosz és Nádas Párhuzamos életrajzok című kötetét. Egyszerre! Ha kevés ideje van, olvasson inkább kortárs költészetet! 

Rák

A Rák jegyében születetteket felszabadítja a decemberi hangulat, amely a szuperhold után hideg és harsogóan üde frissességgel párosul. Ne dőljön be azoknak az oldalaknak, ahol azt állítják, hogy a szuperhold kamu! Inkább használja ki a lehetőségeket mozgásra és kirándulásra. Keresse a nyitott tereket, ahol pihentetheti szemét. De vigyázzon, a szeretteire is szakítson időt, hiszen a szeretetben élheti ki igazán a szabadságát! 

A téli hangulat mellé a meleg szobában olvassa John Steinbeck Édentől Keletre című művét, vagy hagyja magát elragadni Jane Austin regényei által, és olvassa az Emmát, esetleg lapozgassa az Értelem és Érzelem című remekműveket. Harmonikus és kalandos hónap vár minden kedves Rák olvasónkat, ezért, ha véletlenül Krusovszky Dénes versei kerülnének a kezében, mindenképpen olvasson hozzájuk néhány Orbán János Dénes művet is.

Oroszlán

Az Oroszlán körül vérfagyasztóan félelmetes jelek ólálkodnak. Sötétség és bűn fogságába kerülhet, ha nem tesz ellene. A gyilkos gondolatokkal fel kell vennie a kesztyűt és le kell őket győznie. Tartsa távol magát Edgar Allan Poe és H. P. Lovecraft műveitől. Kerülje még az ártalmatlannak látszó Agatha Christie nyomozati anyagokat is. Nem egészséges! Védekezés gyanánt üssön föl valamit Erich Kastnertől, vagy Michael Endétől, de vigyázzon a könnyedség hamar elnehezülhet a művekben. A legjobban akkor jár, ha megkeresi Szily László keményszavú publicisztikáit és azokat olvasva merül el az igazság utáni sajtó nem létező, de cserébe a legkevésbé sem felzaklató világában. Ha költészetet venne a kezébe, akkor K. Kabai Lóránt verseit ajánlom. Szigorúan kocsmai háttérzajjal.

Szűz

A szűz csillagjegyben született olvasónak nem csak a könyvet, de magát is ki kell nyitnia. Különösen a szuperhold utáni időszakban. Ez jelenthet átolvasott éjszakákat, de csalódást keltő ponyvát is. Jól jöhet most a szemérmessége, de ne zárkózzon el mindentől, ami izgalmasnak vagy népszerűnek tűnik. Higgye el, az a könyv is örömet tud szerezni, amit magán kívül már más is kézbe vett. Szakadjon el egy kicsit a klasszikus világirodalomtól, de azért ne engedjen rögtön az első szembejövő bestseller csábításának. Egy lendületes és igényes kortárs íróra van szüksége! Vegye le a polcról Kondor Vilmos új krimijét, vagy ismerkedjen meg Szécsi Noémi Finnugor vámpírjával. Centauri prózájához azonban Karácsonyig ne közelítsen!

Mérleg

A hó elején egy baljós bolygóháromszög (Vénusz - Plútó - Mars) feszültséget okozhat kapcsolatában, vagy bizonytalanná teheti egy bimbózó románc jövőjét. A december közepi Merkúr-Szaturnusz együttállás miatt súlyos választások elé néz, ami nemcsak akkor fogja megrázni, ha amúgy is nehezen dönt, hanem akkor is, ha más esetekben általában határozottan foglal állást. Ne feledje, hogy van, mikor könnyű megtalálni a mindkét fél számára előnyös kimenetet, de sajnos van, amikor nem. Bárhogy is, John Nash Kétszereplős kooperatív játékok című cikke mindenképpen segíthet abban, hogy a választásait a pénztárcája se érezze meg, és alapállásával se cselekedjen ellentétesen. A hónap végén a Hold a Skorpió negyedébe ér, ekkor érdemes megejtenie a régóta halogatott bevásárlásait. Ne féljen időt és pénzt szánni magára és legjobb barátaira, ez a befektetés a következő hónapban a Vénusz-naptár szerint mindenképpen megtérül.

Skorpió

Decemberben a skorpió jegyet a víz jegyek dominálják, mellette áll a Neptunusz, a legjobb fényszöggel a Nappal. Ha még egyedülálló, akkor rátalálhat az új, akár még a nagy szerelem is. A legfontosabb, hogy csak adja önmagát, és legyen nyitott mindenkire (főleg azokra, akik víz jegyben születtek és regényeket olvasnak). Egy új ember megismeréséhez jó alapot adhatnak a közös könyvélmények, ezért javasolt egyszerre akár több könyvet is átlapozni. Ha szépirodalmi polcon keresgélne, akkor fontos, hogy koncentráljon a pozitívokra, kerülje a szerelemmel kapcsolatos negatív erőket, így Márquez Száz év magány könyve helyett inkább a Szerelem a kolera idejént ajánlom.

Nyilas

Decemberben a Nyilas vezércsillaga nem más mint a Mars, ezért a hónap feszültségekkel telibb lehet, mint általában, de ezek a feszültségek inkább kihívást, mint valódi terhet jelentenek. A lecsillapodás jegyében kerülje a felkavaró olvasmányokat, mint Robert Merle hosszú éjszakákon át letehetetlen regényeit vagy Grecsó Krisztián boldog-szomorú világát. Sokkal inkább, ha lehet akkor a lelki nyugalomra törekedjen, így én leginkább a víz aszcendensben született írók műveit ajánlom. Vámos Miklós és Szabó Magda kedves történetei segíthetnek a nyugalom megtalálásában. Ha Lackfi János verseket olvasna, mindenképpen vegyen hozzá egy csipetnyi Szabó T. Annát is.

Bak

Nagyon nehéz hónap áll ön előtt. Fontos, sőt életre szóló döntéseket kell meghoznia, szóval alaposan gondolja végig, hogy mit szeretne olvasni. Hagyjon magának időt egyedül, amikor semmivel sem kell foglalkoznia, csak a saját gondolataival. Mivel a Vénusz vészesen közel kerülhet a Merkúrhoz, így párkapcsolatában is akadhatnak alkalmanként súrlódások. Ha türelemmel és megértéssel válaszol párja kétségeire, akkor könnyedén átvészelik ezt a nehezebb időszakot is. Mivel nem szabad feleslegesen lekötnie gondolatait, ezért egy igen könnyed és felemelő könyvet ajánlok önnek decemberre. Olvassa el Efrájim Kishon: A tengeribeteg bálna – útikalauz ától cetig című könyvét. Dőljön hátra és élvezze Kishon lendületes és könnyedén vicces világát. Ha verseket vagy novellákat olvasna, akkor keresse Berka Attila vagy Székelyhidi Zsolt csodálatos írásait.

Vízöntő

Könnyed szívvel éli napjait ebben a hónapban. Nincs gond, minden összejön, de fontos, hogy ne bízza el magát, mert az visszavetheti sikereit. Ha bármi újdonság adódik csak vágjon bele, kivéve, ha befektetésről van szó. Pénzügyeivel vigyáznia kell, mert ebben a hónapban a Mars kilép a Nyilasból, így nagyon oda kell figyelnie, hiszen könnyen elvesztheti, vagy elköltheti fizetését anélkül, hogy észrevenné. Mivel ez egy kifejezetten boldog hónap az ön számára, ezért olyan olvasmányt ajánlok, ami igazodik ehhez a hangulathoz. Elrepíti egy másik világba, gondolkodásra sarkallja, de folyik, élvezhető és szép. Ez a megfelelő időszak önnek, hogy elolvassa, akár újra is Michael Ende Momo című meseregényét. Engedjen egy nagy fürdővizet és merüljön el Ende csodálatos világában. Ha eddig nem tette, akkor azért, ha pedig már igen, akkor nincs mit magyaráznom, kedves Vízöntő.

Halak 

A hónapban a Halak jegyébe tartozók a Neptun és a Vénusz különleges együttállásának köszönhetően még inkább érzékenyek lesznek az érzelmi hatásokra, így erősen ajánlatos, hogy semmi megterhelő, nehezen feldolgozható témával ne foglalkozzanak. Decemberben mindenképpen maradjanak a könyvespolcon Bulgakov Mester és Margaritája, szintúgy Stefan Zweig életrajzi regényei. Még egy shakespeare-i Rómeó és Júlia elolvasása is komoly megrázkódtatás jelenthet. Amit érdemes a hónapban előtérbe helyezni, az a könnyed, szórakoztató irodalom, lehetőleg valamiféle motiváló tartalommal, olyan, ami segíthet túllépni ezen az érzelmileg terhes időszakon. Jane Austintól a Büszkeség és balítélet egyértelműen jó választás lehet, ugyanúgy, mint Fejős Éva regényei. Ne ijedjen meg a női irodalom e lankás dombocskáitól, hiszen jó néha kifeküdni az irodalom naposabb oldalára is.


László Éva sorselemző asztrológus, ezoterikus irodalmi szakértő, lélekrendszergazda így vall magáról: "Gyermekkorom óta foglalkoztat a transzcendentális világ létezése. Az érzékelhetőt meghaladó univerzum bámulatos sokszínűsége a mai napig elkápráztat. Tíz éve hobbiként kezdtem foglalkozni a csillagjegyekkel, de az idők során a hivatásommá vált titkaik vizsgálata. Tanulmányaimat a Humanisztikus Asztrológia Iskolában végeztem. Szakterületem a horoszkópelemzés, az énállapotok teljessége, és az ezoterikus személyiségdinamika lett. Jelenleg horoszkópértelmezéssel, asztrológiai tanácsadással, sorsútkezeléssel, csillagjegymisztikával és ezoterikus irodalmi sugalmazásokkal foglalkozom. Hiszem, hogy az asztrológia által érthetőbbé válnak az emberi sorsok és viszonyok, ezért a tudatos sorselemzés rengeteget tud segíteni a boldogsághoz vezető út megtalálásában. Szeretném minél több embernek megadni ezt a segítséget.

A kozmosz sokat mutató képei mellett - vagyis alatt - budapesti gangom cserepekben nevelt kiskertjét gondozom kutyusommal, Jódlival."