Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Miért éppen Bob Dylan?

Miért éppen Bob Dylan?

2016. 10. 17., Mon - 08:38
0 hozzászólás

Milyen költő Bob Dylan? Melyik a legjobb verse vagy dala? Vajon megérdemelten kapta-e meg a Nobel-díjat 2016-ban? Képes vagy-e tőle fordítani? Meg tudod-e indokolni miért nagyszerű, hogy ő kapta idén a Nobel-díjat, vagy miért éppen felháborító? A DRÓT alkotói pályázatot ír ki Bob Dylan versek és dalok műfordítására és Bob Dylan művészetéről írott értekezésre. Részletek itt.

Bob Dylan

Bob Dylan

Pályázat

A DRÓT alkotói pályázatot ír ki - hasonlóan a korábbi, nagy sikerű Dylan Thomas műfordítói pályázathoz - Bob Dylan versek és dalok műfordítására és Bob Dylan művészetéről írott értekezésre. 

Milyen költő Bob Dylan? Melyik a legjobb verse vagy dala? Vajon megérdemelten kapta-e meg Bob Dylan a Nobel-díjat 2016-ban? Képes vagy-e tőle fordítani? Meg tudod-e indokolni miért nagyszerű, hogy ő kapta idén a Nobel-díjat, vagy éppen miért felháborító? 

2016. november 30-ig megírhatod és elküldhet a [email protected] címre pálázatodat. 

A tárgymezőbe írd bele, hogy „DYLAN-fordítás”, amennyiben valamelyik dalszövegét vagy versét fordítod le, vagy „DYLAN-értekezés”,amennyiben (pro vagy kontra) indoklod vagy támadod meg értekező prózában Bob Dylan Nobel-díját.

A pályázat lényege, hogy a magyar nyelvű olvasók is megismerjék Bob Dylan költészetét, illetve azt a szakmai és kevésbé szakmai vitát, ami a Nobel-díja körül kialakult az elmúlt időszakban. 

Pályázatok leadási határideje 2016. november 30. Eredményhirdetés kb. 2016 január 11-én lesz

a HUNNIÁban. Hunnia Art Bisztró (Bp. V. Bank utca 5.) 

Két első díjat fogunk kiosztani: az egyiket a DRÓT szerkesztősége választja ki, a másikat olvasóink szavazatai alapján.