Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Még egy közös kirándulással is lehet segíteni

Még egy közös kirándulással is lehet segíteni

2019. 01. 08., k - 11:15
0 hozzászólás

„Akkor lesz lakható hely az országunk, ha a jelen megosztottságon átívelő közösségeket tudunk alkotni.” - vallja Dr. Hajdu László, aki jótékonysági céllal egybekötött rövid túrát szervez a téli Pilisben, január 12-én szombaton. Megkerestük a kirándulás főszervezőjét, Dr. Hajdu Lászlót és megkérdeztük, hogy hogyan segíthet a rászorulókon mindez?

Túra
Megkerestük a kirándulás főszervezőjét, Dr. Hajdu Lászlót

Dr. Hajdu László

Dr. Hajdu László gyógyító orvos. Sebészet: Magyarország 6 év. Szívsebészet: Magyarország: 20 év, Egyesült Királyság: 11 év, Egyesült Államok: 1,5 év. Jelenleg: Sebészet: Esztergomban a Vaszary Kolos Kórházban. Család: nős, 3 fiú apja (30, 32, 34)

DRÓT: Miért szervezi ezt a túrát?

Dr. Hajdu László: Jó célhoz (mint a rosszhoz is) kell a hókusz-pókusz. Minden ügyet egy sztorival lehet eladni. Ez egy sztori a magam módján.

DRÓT: Hogyan segíthet egy kirándulás a rászorulókon?

Dr. Hajdu László: A pénzzel, a figyelem felhívással, a közösség építéssel. Azok részvételére számítok, akik egyetértenek az alábbi (aznapra szánt közös) gondolattal:

„Van dolgunk a szerencsétlenebb sorsú embertársainkkal.” Szeretném, ha ez a gondolat, minél több emberhez eljutna. 

A  részvétel adományozáshoz kötött, aminek minimális összege  500 Ft, maximális összege nincs meghatározva, javasolt összeg: 3.000 Ft. A befolyt összeg felét az Oltalom Karitatív Egyesület számlájára utalom, másik felét a „Vasárnapi Merőkanál-Szentendre” FB csoporthoz juttatom, ők helyben segítik akit tudnak, meleg étellel, ruhával és mással. Az adományokat névtelenül, zárt dobozban fogom összegyűjteni. Regisztráció nem szükséges senki részéről, de örülnék, ha tájékozódás céljából részvételi szándékát mindenki előre jelezné a kirándulás Facebook eseményénél ITT

DRÓT: Miért az a címe, hogy „Közös gondolat 1.0”?

Dr. Hajdu László: Próbáltam mást is kitalálni, ez lett az utolsó verzió. Előtte az volt, hogy „Keressük ami összeköt…” - de aztán rájöttem, hogy

nem kell ebben az ügyben összekötve lennünk, elég csak egy fél napra valamiről ugyanazt gondolni.

Próbáltam találni egy olyan mondatot, amibe szerintem jóérzésű ember nem köthet bele. Ezért lett ez a MONDAT, hogy legyen szombaton egy közös gondolat. És 1.0 - nyilván.... hátha lesz folytatás

DRÓT: Miért az Oltalom Karitatív Egyesület?

Dr. Hajdu László: Oltalom- sokak ismerik, gondoltam többeket bevonz.

DRÓT: Miért a Merőkanál és mi az a merőkanál?

Vasárnapi Merőkanál

„2015. májusában alakult önkéntes segítőkből álló szervezetünk Szentendrén, ami a budapesti Heti betevő testvérszervezete. Kezdetben kétheti, azóta heti meleg ételosztást és kiszállítást végzünk Szentendre területén.

Vasárnapi Merőkanál

A célközönséget rászorultak alkotják, akik vagy fizikailag jelennek meg az osztás helyszínén, vagy jelentkeznek a kiszállítást üzemeltető biciklis futárjainknál.”

Vasárnapi Merőkanál

Dr. Hajdu László: Merőkanál - a helyi problémákat helyben jó enyhíteni elvén jött létre. Nem mi fogjuk megoldani, az összes bajos ügyet, de ez egy helyi ügy. A lényeg a közömbösség megtörése, minél többen tegyenek 1-2 fűszálat keresztbe és egy picit kevésbé rossz lesz a világ.

DRÓT: Mi a pontos program?

Dr. Hajdu László: A részletes program:

  • 09:30-10:00  Gyülekező- Leányfalu, 11-es és Gyulai Pál u. sarok, Príma pék előtti parkban.
  • 10:00-12:00  Túra Vöröskőre ( kb. 4-5 km, kb 440 m szintkülönbség)
  • 12:00 Vöröskőn ismertetem az adomány összegét.
  • 12:30-tól Hazafelét több útvonal között lehet választani kinek kinek kedve szerint, lehet vissza érkezni Tahiba, Leányfalura, Szentendrére. A kirándulás facebook oldala itt található.

Még csak annyit tennék hozzá, hogy azon gondolkoztam sokat, mi lehet egy olyan mondat, ami megszólíthat szinte bárkit- világnézeti, vallási, politikai és egyéb identitási  besorolástól függetlenül. 1.0 azért, mert ezután majd várom a további hasonló „képességgel” bíró gondolatokat másoktól és magunktól is. Akkor lesz lakható hely az országunk ha a jelen megosztottságon átívelő közösségeket tudunk alkotni.