Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Legyél te is Jane!

Legyél te is Jane!

2022. 10. 19., sze - 14:52
0 hozzászólás

Idén október 15-én volt a premierje a "Legyél te is Jane!" sétaszìnházi darabnak, ami Dr. Jane Goodall életrajzi írásai alapján készült. Az előadáson novemberben is lehetősége van bárkinek részt vennie.

Legyél te is Jane!
Sétaszínház Dr. Jane Goodall életrajzi írásai alapján

Dr. Jane Goodall még 1977-ben hozta létre intézetét a csimpánzok és élőhelyük védelmének érdekében. Azóta pedig már a világ több mint 24 országában megalakult a róla elnevezett intézet.

Magyarországon Jane Goodall személyes részvételével, 2006-ban jött létre a Rügyek és Gyökerek Egyesület, mely akkor elsődleges céljaként a hazai környezeti nevelés megerősítését tűzte ki, a szervezet 2010-ben vette fel Jane Goodall Intézet nevet.

A szervezet számos, gyerekeknek és fiataloknak szóló fesztivál és rendezvény programját gazdagította, aktívan segítik az iskolai és iskolán kívüli környezeti oktatást (Újratáska Program, Békamentés) és minden évben az Egyesület szervezi Dr. Jane Goodall színes programokkal teli magyarországi látogatását.

Legyél te is Jane!

Idén október 15-én volt a premierje a "Legyél te is Jane!" sétaszìnházi darabnak, ami Dr. Jane Goodall  életrajzi írásai alapján készült az intézet közreműködésével.

Az előadáson novemberben is lehetősége van bárkinek részt vennie, mert november 19-én és 26-án is megismétlik. Ezzel kapcsolatban további részleteket itt lehet olvasni.

A The Very Important Planet összefoglaló videója a premier sétáról itt tekinthető meg:

A sétadarabot Pelsőczy Réka rendezte, Jane Goodall szerepében pedig Bohoczki Sára színésznőt láthatjuk. A darabot Zöldi Gergely írta. A projektet az Agrárminisztérium Zöld Forrás pályázatának a támogatásával valósult meg. 

Fotók: Legyél te is Jane - sétaszínház facebook oldala