Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

A kultúra értékei romokban, a bérünk alatta

A kultúra értékei romokban, a bérünk alatta

2020. 01. 23., Csü - 10:32
0 hozzászólás

Üvöltő, fagyos szél fújt, amikor 2020. január 22-én a Magyar Kultúra Napján, amikor Budapesten a Közgyűjteményi és Könyvtári Dolgozók Szakszervezetének demonstrációját tartották az Arany János és az Akadémia utca sarkán.

 

KKDSZ demonstráció

KKDSZ demonstráció

A felvételünk hangja éppen emiatt a hideg szél miatt hibásodott, amiért elnézést kérünk, de ha van nyolc perced, akkor nézd meg, hogy miért vettek fel fekete inget könyvtárosok, levéltárasok, közgyűjteményi dolgozók országszerte.

Ágazat minimálbéren - A kultúra értékei romokban,  a bérünk alatta demonstráció a KKDSZ (Közgyűjteményi és Könyvtári Dolgozók Szakszervezete) szervezésében a Magyar Kultúra Napján

Kapcsolódó a DRÓTon:

Oda jutottam a Magyar Kultúra Napján, hogy pár gondolatomat összeszedjem a mai nappal kapcsolatban, engedjétek meg, hogy megosszam veletek. Talán nem kavar akkora vihart a szélesebb körökben, mint a színházi törvény ügye, vagy az egészségügyi bérek és állapotok, vagy épp az, hogy Schobert Filozófus Norbi milyen vállalhatatlanul tesz egybites kijelentést nőkről és férfiakról egyaránt. Mindegyik fontos (az utóbbiról vannak kételyeim), de ez is egy fontos ügy, és kell, hogy emellé is odaálljunk!”

Simon Eszter, egykori könyvtáros írása és egy petíció, amivel támogathatod a közművelődésben dolgozók követelését a DRÓTon itt olvasható.