Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Infernális bűnök – Dante körei

Infernális bűnök – Dante körei

A Halszájoptika Képirodalmi Hálózat a Dante emlékév alkalmából egy olyan alkotói folyamatot indított el, melynek során képalkotókat valamint írókat/költőket kért fel arra, hogy Dante által a Pokolban rendszerezett bűnök kulcsszavaiból kiindulva küldjenek műveket. Érdekes eljátszani a gondolattal, hogyan értelmezzük súlyuk vagy természetük szerint ezeket a kategóriákat saját magán- és közéletünkben. Vajon melyik a nagyobb a bűn, erőszakosnak vagy hazugnak lenni? Kik lehetnek manapság az eretnekek, és kik játsszák a korruptak, képmutatók, vagy a tolvajok szerepét?

Az így beküldött alkotásokból, – nagyjából 100 képből és 60 szövegből – a Drót alkotói portálon már publikáltunk egy 27 tételből álló kép/szöveg párosítást, de a felgyűlt, gazdag anyagot más módokon is közzé szeretnénk tenni. Ezért rendezünk egy kiállítást, amely október 1-én nyílik a Kispont Galériában, ami 54 képet tartalmaz párokba rendezve. A 27 egymással is beszélgető képpár segítségével saját utunkon követhetjük Dante vándorlását a poklon keresztül. 

 

Halszájoptika Képirodalmi Hálózat a DRÓTon

A Halszájoptika honlapja.

 

Kiállítás:

Kispont Galéria, IX. kerület, Ráday utca 9

Megnyitó : 2021. október 1. este 7 óra Halszájoptika  multimediális előadásával

Zárás: 2021. október 22.

A kiállítás hétköznaponként délután 4 és este 8 között tart nyitva. A belépés ingyenes.

FACEBOOK ESEMÉNY

Kiállító művészek:

Altnőder Emese

Balassa László

Budavári Csaba

Csikós Attila

Hegedűs Ákos / morpho

Icsu Renáta

Jakab Krisztián

Kecskés Péter

Klein Rudolf

Komár Sabrina

Kovács Zsolt

Köböl Vera

Nagy M. Hedvig

Petőcz András

Syporca Whandal

Talán Miklós

Varga Imre

Esemény kezdése és befejezése
2021. okt. 01 - 19:00 (péntek)