Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Infernális bűnök - kirakatkiállítás a Kispont Galériában

Infernális bűnök - kirakatkiállítás a Kispont Galériában

Idén emlékezünk meg Dante halálának 700 éves évfordulójáról, akinek művei máig hatnak, és ihletnek meg írókat, képzőművészeket, zeneszerzőket. Természetesen feldolgozták színpadon és filmen is, és persze számtalan osztályterem ajtaját díszíti a „Ki itt belépsz…” kezdetű sor.

A hét évszázad tehát nem halványította el Dante művészetét, így 2021-ben, ha a világjárvány nem szól közbe, egymást érnék a Dante fesztiválok, konferenciák, feldolgozások és előadások. Ám mint oly sok mindent, a Dante-emlékévet is elfedi a pandémia. Hogy hiányérzetünk csökkenjen, a Halszájoptika Képirodalmi Hálózat létrehozott egy csak utcáról megtekinthető kirakatkiállítást, mely Dante Pokol című művén alapszik.

A Kispont Galériában berendezett Pokol abból a projektből ad ízelítőt, melynek során fotográfusok képei, írók/költők kisprózái/versei találkoznak 27 tételben. Ahogy Vergilus vezette Dantét, úgy most Dante fog kézen bennünket, hogy együtt lépdeljünk egyre mélyebbre az általa megálmodott pokol köreiben, hogy a közönyösöktől eljussunk 27 lépésben az árulókig.

Vajon hogyan értelmezzük súlyuk vagy természetük szerint ezeket a kategóriákat magán- és közéletünkben?

Melyik a nagyobb a bűn, erőszakosnak vagy hazugnak lenni? Kik lehetnek manapság az eretnekek, és kik játsszák a képmutatók vagy a tolvajok szerepét?

A kiállított képek és szövegek, valamint a honlapunkon és Drót alkotói portálon megjelenő művek talán választ adnak a kérdésekre.

A kiállításon részt vevő alkotók:

Budavári Csaba
Falcsik Mari
Hegedűs Ákos/morpho
Icsu Renáta
Magyary Ágnes
Nagy M. Hedvig
Nagy Zsuka
Syporca Whandal
Szűcs Anna Emília
Ürmös Attila
Varga Imre
Virág Krisztina

Helyszín

Kispont Galéria, Budapest, 1092., Ráday utca 9.

Időpont

2021. április 9-25.

Facebook esemény

Esemény kezdése és befejezése
2021. ápr. 09 - 17:00 (péntek)
2021. ápr. 25 - 17:00 (vasárnap)