Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Kertmagyarország Vol. 2.

Kertmagyarország Vol. 2.

km
„Weiner Sennyey Tibor, költő író, filológus lesz a vendégünk, aki nem mellesleg kertet művel, újabban méhészkedik, mindezt a gyönyörű versei írása közben és mellett, nagy íróinkról, költőinkről írt tanulmányai közepette teszi. Az írók, költők, akiket olyan szívesen tanulmányoz: Weöres Sándor és Hamvas Béla többek között, s érdekes módon mindkettejüknek szintén megvoltak a saját kertélményei is. Előadásában remélem kitér minderre pár mondat erejéig, persze elsősorban a Somogyi Imre-féle KERTMAGYARORSZÁG újragondolása a téma. Egy művészember, aki realizálja mindezt, lépésről, lépésre, példát mutatva. Micsoda varázslatot és bőséget adhat a kert?
 
(Az őszi szünetben bejárva Tolnát-Baranyát, a magam részéről ezt a gondolatot látom a bőség alapjának, és a megoldásnak a környezeti válság problémájára. Küzdve az úton a
külföldről áradó kamionforgalom tömegével, araszolgatva a gyönyörű tájban, vásárolva helyi termékeket, hallgatva egy falufejlesztéssel foglalkozó Karitász projekvezetőt, egy dolog járt a fejemben: helló, ébresztő: KERT-MAGYARORSZÁG!)”
Barta Ildikó, könytáros
 
Az előadás csak online formában érhető el!
 
IDŐPONT
2020. DECEMBER 2., SZERDA, 18:00
HELYSZÍN
Csokonai Kulturális Központ Könyvtárának facebook oldala
 
Esemény kezdése és befejezése
2020. dec. 02 - 18:00 (szerda)