Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

WST: ePIHIK elektronikus verseskötet - online könyvbemutató

WST: ePIHIK elektronikus verseskötet - online könyvbemutató

ePIHIK

A pandémiás helyzet nehéz helyzetbe hozta a művészeket, így a költőket-írókat is. Az egyik lehetséges út, hogy elektronikus könyveket adunk ki és online könyvbemutatókat tartunk, ezzel is csökkentve a fertőzés kockázatát, ugyanakkor a kortárs magyar szépirodalom terjesztésének lehetőségeit nem adjuk fel. Ezáltal lehetőséget teremtünk az értelmes hangon és nyelven való, értelmes témákról szóló párbeszédre, szerző és olvasói között. Megteremtjük az útját annak, hogy a telefonokon kortárs magyar verseket is olvashassanak az emberek.

Weiner Sennyey Tibor tizenharmadik könyve egy interaktív, elektronikus verseskötet, amely 4x33 verset válogat az elmúlt húsz év terméséből, a verseket Szarka Fedor Guido illusztráció kísérik, az ebookot Jánosi-Mózes Tiburi szerkesztette. A kiadvány a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága által létrehozott E- könyvtér elektronikus könyvtár tagja. A kötetet a Magyar PEN Club adja ki.

Ebben az interaktív e-könyvben valójában négy verseskötetet rejtettünk el. A költő 2015-től írott 33 új verse mellett (A kerti notesz), itt megtalálható az a három kötet is, ami a 2015-ben megjelent - mára már beszerezhetetlen - Pihik-kötet tartalmazott: az első Pihiket - amely válogatás volt a régebbi kötetekből -, a Tájabrosz ciklus verseit és a Jáva és Bali szigetén írott költeményeket. Ez a kötet, így az elmúlt húsz év verseiből válogat négyszer harminchárom verset, pihi-madarakról, szerelmekről, kertekről, külső és belső utazásokról, a hazáról és az otthonról, a gyászról és Istenről, és az állandó változásról.

A szerző Weiner Sennyey Tibor (1981) költő, író, a DRÓT főszerkesztője. Eddig tizenkét könyve jelent meg, legutóbbi könyve Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve című esszékötet. Ez a tizenharmadik kötete. Szentendrén él, a Magyar Művészeti Akadémia alkotói ösztöndíjasa. Kertészkedik, fotózik, tanít, sétál és kerékpározik, de főleg verseket és esszéket, s néha prózát is ír.

Az ebookot felajánlott adomány ellenében lehet majd letölteni, amellyel az alkotók további művészeti tevékenységét támogathatják.

Az ekönyv mobi és epub formátumban jelenik meg.


Weiner Sennyey Tibor: ePIHIK, Válogatott és új versek

Grafika: Szarka Fedor Guido

Ebook: Jánosi-Mózes Tibor

Felelős kiadó: Szőcs Géza

A kiadvány a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kárpát-medencei Igazgatósága által létrehozott E- könyvtér elektronikus könyvtár tagja.

© Weiner Sennyey Tibor
Magyar PEN Club, 2020

Esemény kezdése és befejezése
2020. nov. 21 - 20:00 (szombat)
2020. nov. 21 - 21:00 (szombat)