Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Virág a Nemzeti Táncszínházban

Virág a Nemzeti Táncszínházban

VIRÁG                      

 51’                  

MAGYARORSZÁGI BEMUTATÓ!!!

2020. január 17., 19:30 ----- Nemzeti Táncszínház

 

Az élet az egyénné válás folyamatában, az egyén erejében rejlik.

Az egyén erejében rejlő harmónia a természet valódi szépsége.

A harmóniával és kuszasággal, a renddel és zavarokkal teli természet újra és újra virágot bont az időn és tereken túl.

Shin Eunju és Batarita 2015, 2016 után harmadik alkalommal hoz létre közös alkotást. Érzékeny egybefonódásokkal, ellentétekkel telt koprodukciójuk a novemberi koreai bemutatót követően Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban látható.

Koreográfia, tánc, látvány, jelmez: Batarita, SHIN Eunju

Zenei szerkesztő: Xrc KOVÁCS Balázs

Támogatók: Busan Kulturalis Alapítvány (Busan Cultural Foundation), Érintéspont Művészeti Alapítvány (Touchpoint Art Foundation), Emberi Erőforrások Minisztériuma

Premier: 2019. november 1., Korea, Busan, Busan Táncszínház (Busan Dance Theater)

 

SHIN Eunju koreográfus, táncos, társulattal rendelkező alkotó, a koreai tradicionális táncok mezejéről indult, amit később a kortárs tánccal ötvözött, majd filozófusként szerzett doktori címet. Koreában a tradicionális táncok megújítójaként tartják számon. A mai napig aktív résztvevője a nemzetközi táncélet vérkeringésének kortárstánc és tradicionális tánc előadásaival, nemzetközi koprodukciókkal készült alkotásaival. A legjobb koreográfusnak járó díjak, vagy a Koreai Kritikusoknak a díja mellett számtalan egyéb elismerésben részesült. 2009-ben megalapította a Busan Nemzetközi Táncvásárt (BIDAM), melyet azóta is igazgat, 2011-ben pedig saját táncszínházat (Busan Dance Theater) nyitott, amit a mai napig vezet az táncelőadások mellett, oktatási és szociális programokkal.

Batarita a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett. Nemzetközi koreográfus versenyek I. helyezettjeként sorra kapta meg a legjelentősebb nemzetközi, kultúrával foglalkozó szervezetek alkotói ösztöndíjait Franciaországba, Japánba, Koreába, stb. 2001-től rendszeresen koreografál, tanít, szóló és koprodukciós alkotásaival több, mint 20 országban van jelen. 2009-ben rendezőként debütált a Magyar Állami Operaházban, még ebben az évben megalapította és azóta igazgatja a „BODY.RADICAL” Nemzetközi Előadóművészeti Biennálét. 2012-től nemzetközi koreográfus versenyek zsűrijének tagja Ázsiában és Európában, 2016-ban megrendezte első filmjét. 2013-ban, életművéért, a „Párhuzamos kultúráért” díjat kapta meg a Mediawave Alapítványtól.

Esemény kezdése és befejezése
2020. jan. 17 - 19:30 (péntek)