Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Erasmus könyvbemutató Budapesten

Erasmus könyvbemutató Budapesten

Mitől lesz értelmiségi az értelmiségi? Mitől lesz európai valaki? Milyen legyen a hatalom és a kultúra viszonya? Erasmus már felvetette ezeket a kérdéseket. Legyél te is értelmiségi, legyél te is európai: olvass Erasmust!

Új kötetben lát napvilágot Rotterdami Erasmus számos eddig magyarul meg nem jelent írása Ledán M. István és Petneházi Gábor fordításában. A könyvet Ács Pál, Petneházi Gábor, Szörényi László és Weiner Sennyey Tibor mutatják be az Írók Boltjában január 10-én, pénteken délután 5 órakor.

Rotterdami Erasmus: Meglelted Spártád

- politikai írások. fordította Ledán M. István és Petneházi Gábor (Lazi Kiadó, Szeged, 2019, 350pp.)

Bemutató időpontja:  2020. január 14., kedd, 17:00

Helyszíne: Írók Boltja (Andrássy út 45., Budapest, 1061)

A kötet Erasmus magyarul (egy kivétellel) eddig meg nem jelent írásaiból közöl tematikus válogatást, részletes jegyzetekkel és bevezetőkkel ellátva. Az 1514-1530 között, esszéisztikus stílusban írt, sokszor pamflet-jellegű szövegek bepillantást nyújtanak a 16. század eleji, meglehetősen zavaros európai nagypolitikába, ill. jól illusztrálják a kora újkori humanista nyilvánosság kritikai attitűdjét és erejét.

A könyvet Budapesten, Szegeden és Kolozsváron mutatjuk be.

Időpontok:

  • Budapest: 2020. január 10.
  • Szeged: 2020. január 16.
  • Kolozsvár: 2020. január 17.
Esemény kezdése és befejezése
2020. jan. 14 - 17:00 (kedd)