Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Bestiárium, avagy a bennünk élő mítoszok

Bestiárium, avagy a bennünk élő mítoszok

2019. 10. 29., k - 16:02
0 hozzászólás

Itt az újabb lehetőség, hogy kész képeket kapó agyunkat egy kicsit megmozgassuk, és megmerítsük a kollektív tudattalanban. A nemzetközi MythOff rendezvénysorozat következő budapesti eseménye következik. 

Ehess, ihass, ölelhess, alhass!

A mindenséggel mérd magad!

(József Attila: Ars Poetica)

Amióta gondolkodó emberek vagyunk, megpróbáljuk összerakni magunknak a világot. Miért élünk? Hogyan lettünk? Mi dolgunk van azon kívül, hogy eszünk, iszunk, alszunk, ölelünk? Minden kultúra elmesélte a maga történetét, ezeket ismerjük ma mítoszokként. És elhihetik, jóval több minden van a világon annál, mint amit mi itt Európában a legjobban ismerünk. A mai mesemondók számunkra jól ismert és kevéssé ismert mítoszokból választanak az est tematikájának megfelelően. 

 

A mítoszok az emberiség mély és kollektív tudattalanjából erednek. Mítoszaink olyan történetek vagy képek, melyek részleteikben nem mindig, de általánosságban maradéktalanul igazak. Többnyire nem történeti tényeket mondanak el, s kivétel nélkül mindig spirituális remekelések. Egyben tartják az életet és a halált, a megmagyarázhatót és a megmagyarázhatatlant, és összetartják azokat a paradoxonokat, amelyeket a racionális elme egyedül nem képes megérteni. A mítosz, a jó költészethez hasonlóan, a homályos és zavaros érzelmeket ragyogóan tisztává és sorsfordítóvá teszi.

(Richard Rohr: Emelkedő zuhanás, Ursus Libris, 2012)

 

BESTIÁRIUM
A Mítoszok Csatája mesemondói ezúttal legendás szörnyekkel, mitikus lényekkel, és kevéssé ismert létező állatok mondáival állnak színpadra!

A MythOff nemzetközi mesemondó rendezvénysorozat, mely a világ mitológiáit hozza el élőszóban, szórakoztató keretek között felnőtt közönségeknek. Hat mesélő, hat történet, hat epikus kaland - a díjakat pedig a közönség szavazatai alapján osztjuk ki.

A mesemondók:
Bumberák Maja
Hajós Erika
Stenszky Cecília
Klitsie-Szabad Boglárka
Varga-Fogarasi Szilvia
Zalka Csenge Virág

Hoppmester:
Nagy Enikő

Belépő: 1500Ft

A rendezvényre ajánlott előre regisztrálni.

Ezt a [email protected] címen tehetitek meg.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!