Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

Az indológus indián

Az indológus indián

2015. 04. 03., p - 07:13
0 hozzászólás

Volt indián és volt Indiában. Jógázott, de nem volt jógi. Ismerte a csillagjóslást, de nem jósolt. Lehetett volna festő, de inkább írt és utazott. Lefordította a Bhagavad Gítát és a Huckleberry Finnt is, Homo Ludens címmel önéletrajzot írt, és most kiadtak róla egy majdnem ötszáz oldalas tanulmánykötetet. Saly Noémi szerint pedig egy igazán jó ember volt. Ki az? A könyvbemutatón készült videóból a DRÓTon most megtudhatod.

Baktay Ervin

Baktay Ervin

Holnap A Hopp Ferenc Múzeumban: 

Az indológus indián – Baktay Ervin emlékezete kiállításunk első sétáló tárlatvezetésére kerül sor április 4-én szombaton 16 órakor!

A tárlatot röviden Kelényi Béla, a kiállítás kurátora mutatja be, majd Szücs György tart előadást Baktay és a Hollósy-kör Münchenben és Técsőn címmel.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött. 

Kérjük, részvételi szándékukat április 3-ig, péntek délig jelezzék a [email protected] címen. A résztvevők száma maximum 25 fő. A programon egy normál belépőjegy árával vehetnek részt: a teljes árú jegy 1000 Ft, a diák- és nyugdíjas jegy 500 Ft. Egyéb kedvezmény (pedagógus, szakmai, újságíró stb.) ezen a napon 15 óra után nem vehető igénybe.

Baktay és a Hollósy-kör Münchenben és Técsőn

Az 1896-ban alapított nagybányai művésztelep a modern magyar festészet bölcsője volt. Hollósy Simon csak 1901-ig dolgozott a kolónián, majd változatos helyszíneken, legutoljára Técsőn próbált új művésztelepet alapítani. A természet őszinte átélését, az egyéni út megtalálásának igényét técsői és müncheni tanítványainak hitelesen közvetítette, akik szellemi mesterüknek is tekintették Hollósyt.

Az indológus indián - Baktay Ervin emlékezete című kiállítás megtekinthető a Hopp Ferenc Múzeumban 2015. március 11. - 2015. november 01-ig.