Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

„Akár írhatnék egész nap…” - Művészek járvány idején 3.

„Akár írhatnék egész nap…” - Művészek járvány idején 3.

2020. 03. 16., Mon - 07:38
0 hozzászólás

„Ha nem lenne járvány, most biztos összeülnénk egy kocsmában, hogy kitaláljuk, mi legyen. Csak hát nem ülhetünk össze.” - számos kiállítás és koncert marad el a következő időszakban a koronavírus-járvány miatt. A DRÓTnak harmadik körben egy fotográfus és egy író-punkzenész is nyilatkozott az ügyben.

 
Nagy M. Hedvig és Ferdinánd Zoltán

Nagy M. Hedvig és Ferdinánd Zoltán

Nagy M. Hedvig és Ferdinánd Zoltán

Nagy M. Hedvig

(Budapesten született 1983.ban. A Práter utcai Szakiskolában kezdte tanulmányait, majd a Szellemkép Szabadiskolában folytatta, ahol 2011-ben végzett fotográfus szakon. Számos helyen kiállított (Gozsdu udvar, Millenáris Park, Kossuth Klub, Uránia Filmszínház), legutóbb az Art9 Galériában, az általa alapított Minek Kollektívával. Volt patológiai fotós, rendezőasszisztens, képkeretező és tárlatvezető. Jelenleg szabadfoglalkozású.

Nagy M. Hedvig, fotográfus

Március 16-án nyílt volna meg az RS9 Színházban a Minek Kollektíva Szilánkok című, harmadik kiállítása. Nagyjából fél év ment el a szervezésre, de most a járvány miatt az egészből nem lesz semmi. Időigényes egy ilyen kiállítást összerakni. Egyrészt négyen vagyunk a Kollektívában, másrészt a megnyitón a Hajszáloptika Képirodalmi Hálózat tagjai léptek volna fel, a képeinkre írt szövegekkel. Ehhez a koncepciót ki kellett találni, a megnyitó műsorát összepróbálni. Nyolc ember szabadideje és energiája ment ideiglenesen a kukába. Hogy mikor lesz a kiállításunkból valami, azt egyelőre nem tudom. Ha nem lenne járvány, most biztos összeülnénk egy kocsmában, hogy kitaláljuk, mi legyen. Csak hát nem ülhetünk össze.

Ferdinánd Zoltán, író

Ferdinánd Zoltán

Ferdinánd Zoltán (1980) Esztergomban él. Nagy M. Hedviggel közös könyve, a Feles, 2018-ban jelent meg, jelenleg a másodikat, a soha el nem készülő Proletármulatót írja.

Én tulajdonképpen szerencsés vagyok, mert még a nyáron „leköltöztem” vidékre. Mondjuk, ha Budapestről nézzük, akkor inkább felköltöztem, mert Esztergom Budapesthez képest északra van, de ez most mindegy. Ráadásul ki gondolta volna, hogy a munkanélküliségnek is vannak előnyei. Már azon kívül, hogy nem kell dolgozni. Akár írhatnék egész nap. Nekem egy karantén még jól is jönne, legalább rá lennék kényszerítve. De nem, én inkább beléptem egy punkzenekarba, hogy most azon agyaljak a többiekkel, hogy akkor megtartsuk- e a holnapi próbát a kurva járvány miatt (a próbaterem egy kocsma pincéjében van), vagy inkább halasszuk el – ki tudja, meddig. A dobosunk ráadásul párkányi, szóval még az se biztos, hogy átengedik a hídon, mert Szlovákia időközben lezárta a határt.