Hirdetésblokkolás kikapcsolása

Oldalunkon kevés számú hirdetés van, ám ezek is segítik a lap üzemeltetését. Kérjük, hogy kapcsold itt le a blokkolót, ígérjük nem fogja rontani az olvasási élményedet :) Köszönjük!

6. BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé

6. BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé

2019. 09. 17., k - 07:11
0 hozzászólás

A 2009-ben indult, idén 10 éves BODY.RADICAL, ma a régió legjelentősebb, az ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató, a két kontinens közötti művészeti együttműködéseknek teret adó programmá nőtte ki magát.

BODY.RADICAL
BODY.RADICAL
BODY.RADICAL
BODY.RADICAL
BODY.RADICAL
BODY.RADICAL

2019. szeptember 25-től – október 1-ig Pécsett és Budapesten tartandó biennálé teljes programját és ajánlóját olvashatjátok a DRÓTon.

6. BODY.RADICAL  Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé 2019. szeptember 25 – október 1., BUDAPEST, PÉCS  Nemzeti Táncszínház, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Nádor Galéria

A 2009-ben indult, idén 10 éves BODY.RADICAL, ma a régió legjelentősebb, az ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató, a két kontinens közötti művészeti együttműködéseknek teret adó programmá nőtte ki magát.

A biennálé szervezőjének, az Érintéspont Művészeti Alapítványnak és alapító-igazgatójának, Bataritának kiemelt célja, hogy Magyarországon és lehetőség szerint a régióban is bemutassa a Távol-keleti előadóművészetek legújabb irányzatait: a butoh filozófiáját tükröző, vagy határokat feszegető, radikális előadásokat, kortárs tánc produkciókat és performansz akciókat, elősegítve ezzel a kulturális és művészeti kapcsolatok kiépítését, koprodukciók létrejöttét. 

Az 6. BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé kiemelt helyszíne a Nemzeti Táncszínház. A Koreai est keretén belül fellép JI Kyungmin és a Goblin Party, akik a legmélyebb érzelmeket hívják elő. Az est vendége Spanyolország Elías AGUIRRE duójával, ami a butoh filozófiáját kelti életre. Ezt követően a Japán estre kerül sor két ifjú, meghökkentő manga figurával IMAEDA Seinával és OMORI Yokoval, akik mellett a velőt rengető szürreális fizikalitású butoh táncos OKUYAMA Barabbas lesz látható. Az est vendége Kanada és Kína Josh MARTIN és XIAO Zhiren képviseletében a testemlékezet és annak láthatatlan világának megjelenítésével. Az esteken fel-feltűnnek Hornyák István ruhakölteményei.

A színházi térben előadott munkák mellett a biennálé talán legkülönlegesebb programja a vasárnap délután zajló Hopp Kert Show, melynek keretében a fesztivál művészei a helyszín által inspirált tér-specifikus performansz akciókat adnak elő a pár éve újjászületett kertben és midezek mellett látogatható lesz a múzeum aktuális kiállítása is. A program keretén belül a biennálé egy új tér-specifikus darab megteremtésének és bemutatásának lehetőségét is biztosítja, magyar (Kalmár Ákos, Bot Ádám) és koreai művészek (Goblin Party) koprodukciós munkájaként létrehozva.

Az előadások mellett két napos butoh workshopot tart OKUYAMA Barabbas a Dairakudakan volt frontembere.  

Az idei filmvetítés anyagát koreai és koprodukcióban készült táncfilmek, valamint Basile DOGANIS a MUROBUSHI Ko életművével foglalkozó filmje adja. A szimpózium vendége Doganis melett WATANABE Kimiko, a tokiói Murobushi archívum igazgatója.  

A fesztivál életében másodszor került Pécs a turné programba. A BODY.RADICAL igazi eszenciája utazik az egykori Európai Kulturális Fővárosba, a Nádor Galériába

Szeptember 25-26. BUDAPEST, Nemzeti Táncszínház

Butoh Workshop – OKUYAMA Barabbas vezetésével

Szeptember 27., péntek - BUDAPEST, Nemzeti Táncszínház – KOREAI EST

Filmvetítés

Batarita - Vízcsepp a hal szemében (HU-KR-RO), KIM Seunghee – Gondolat-tükör (KR), KIM Hyonok: Óda egy koreai tárolóedényhez (KR), KIM Shon: Könyvanimáció: Tánc (KR), JI Kyungmin: Kobold vagyok (KR), Lia Kim: Funky Lia (KR)

Előadások és közönségtalálkozó

JI Kyungmin (KR) – Shyness, Goblin Party (KR) – silver knife, Elías Aguirre Imbernón (S)  -  Pez esfinge 

A KOREAI EST vendége SPANYOLORSZÁG, ROMÁNIA és MAGYARORSZÁG

Szeptember 28., szombat – BUDAPEST, Nemzeti Táncszínház – JAPÁN EST

Szimpózium  és filmvetítés

WATANABE Kimiko – Ko MUROBUSHI Archívum (J), Basil DOGANIS (FR-GR)

Előadások és közönségtalálkozó

OKUYAMA Barabbas (J) – TRIGGER POINT, IMAEDA Seina (J) – Have you thought that you want to lick your own eyes?, OMORI Yoko (J) - stars fall in sink-corner strainer, Josh MARTIN (CA) – Leftover, XIAO Zhiren (CN) - Relationships

A JAPÁN EST vendége KíNA, FRANCIAORSZÁG és KANADA

Szeptember 29., vasárnap – BUDAPEST, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertje

Az előadók kertből inspirált rövid tér-specifikus szólói, majd közös improvizáció / JI Kyungmin (KR), Goblin Party (KR), Elías Aguirre Imbernón (S) OKUYAMA Barabbas (J), OMORI Yoko (J), IMAEDA Seina (J), XIAO Zhiren (CN), Josh MARTIN (CAN), KALMÁR Ákos (H), BOT Ádám (H)/

Október 1., kedd – PÉCS, Nádor Galéria

Filmvetítés Batarita - Vízcsepp a hal szemében (HU-KR-RO), JI Kyungmin – Kobold vagyok (KR)

Előadások és közönségtalálkozó

JI Kyungmin (KR) – Shyness, Goblin Party (KR) – silver knife, OKUYAMA Barabbas (J) – TRIGGER POINT

A műsorváltozás jogát a szervező fenntartja.